yabancı dil varsa pek yanaşılmayan olaymış onu fark ettim. türkçe raple büyüyen biri olarak ingilizceyi ciddi anlamda anlayıp konuşabildiğim noktaya geldiğimde türkçe rap dinlemeye ara vermiştim. bunun birkaç sebebi var, bunlardan biri türkçe rapin amerikana (ve diğer ülkelerin rap müziğine) kıyasla genel olarak çok daha çeşitlilikten, derinlikten uzak olmasıydı. yani evet, türkiye'den çıkan ve alternatifi yok diyebileceğimiz isimler var (ezhel, saian, farazi v kayra gibi) ama bu tarz isimler haricinde pek dönüp bakamıyorum artık türkçe rape çünkü özgün bir şeyler çıkartmaktan aciz, zayıf olarak nitelendirilebilecek rap müziğe ve rap müzik sanatçılarına sahibiz. ayrıca ingilizce daha geniş, sürekli gelişen, daha estetik bi dil rap söz konusu olduğunda. açıkçası ingilizce bilen ve müziğe eğilimi olan insandan da rodeo, yeezus, to pimp a butterfly gibi işler varken koyu şekilde türkçe rap dinleyeceğini sanmıyorum.
yine de müziğimizin halen takipçisiyim, yeni çıkan işlere olabildiğince bakmaya çalışıyorum, piyasa araştırması yapıyorum. benim hala umudum var *
bol'da yer alan içeriğin doğru veya güncel olduğu hiçbir şekilde iddia veya garanti edilmemektedir. burada okuduklarınız sizi dehşete düşürürse türkçe rap ansiklopedisine de göz atmayı deneyebilirsiniz. hukuka aykırı olabileceğini düşündüğünüz içerikler titizlikle incelenip gereği düşünülmektedir. sözlüğü reklamsız görüntülemek isterseniz üye girişi yapabilirsiniz. soğuk içiniz.